VI ANVÄNDER ALLTID KVALITETSMATERIAL I VÅRA INRAMNINGAR

Vi arbetar självklart med enbart noga utvalt kvalitetsmaterial till våra inramningsuppdrag.
Från baksida till framsida, passepartout, glas och ram. Välkommen in till vår rambutik i Göteborg så går vi igenom dina alternativ!

Ramlist
Vi har ramlist från alla ledande tillverkare som Bl.a.
Schyberg List & Ram, Nielsen Design AB, Konstlist AB, Tranåslist Larsson Juhl, Kållered m.m.
​Vi går noga igenom alla lister och ser till att det uppfyller våra höga krav innan vi girar och spikar ihop ramlisten till din tavla.

Baksida/micropapp
Våra baksidor består av åldersbeständig kartong av museikvalitet som uppfyller kraven enligt ISO 9706. Detta är högkvalitativ och stabil kartong med 400 gr integrerad isolering av museikvalitet.

Tavelglas
Vi använder 2 mm floatglas till din inramning av bästa kvalitet.

UV-70 glas
Artglass är ett reflexfritt glas som är så gott som osynligt vid frontalt betraktande. Glaset har ypperliga egenskaper vad det gäller ljustransmission och klarhet och förvanskar inte det inramade konstverkets färger, något som vanligt tavelglas gör. UV 70 är dessutom behandlat för att ge fullgott skydd mot skadlig UV-strålning från sol, dagsljus och artificiella ljuskällor. Detta glas förhindrar att konstverket bleks eller gulnar, vilket inte vanligt tavelglas gör.

Passepartouts
Vi använder oss av passepartout av högsta kvalitet från bland annat NielsenBainbridge. De är alla syrafria och finns i 300 olika färger. Mer information hittar du på NielsenBainbridges webbsida​

​Ring oss idag 031-20 18 81​